25 Eylül 2009 Cuma

Meyve Ve Sebzelerin Zekatı Hakkında Hadisler

Meyve Ve Sebzelerin Zekatı Hakkında Hadisler

Ravi : Cabir
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Nehir ve yağmur sularının suladığı şeylerden (zekat olarak) öşür (onda bir) alınır. Hayvanla sulananlardan öşrün yarısı (yirmide bir) zekat alınır."
HadisNo : 2026


Ravi : Muaz
Hadis : Resulullah (sav) bana sema(dan inen suyun) suladığı mahsulden tam öşür, aletle çıkarılan suyun suladığı mahsulden yarım öşür almamı emretti.
HadisNo : 2027

Ravi : Attab İbnu Üseyd
Hadis : Resulullah (sav) bize, hurmaya tahmin biçtiğimiz gibi, üzüme de tahmin biçmemizi ve zekatını kuru üzüm olarak almamızı emretti, tıpkı hurmanın zekatını kuru hurma olarak aldığımız gibi.
HadisNo : 2028

Ravi : Süleyman İbnu Yesar
Hadis : Hz. Peygamber (sav), Abdullah İbnu Revaha`yı Hayber`e yahudilerle kendi arasında mahsulün takdiri için gönderiyordu. Yahudiler, hanımlarının zinetlerinden ona bazı takılar verip: "Bu sanadır (al, karşılığında) bize yükümüzü hafiflet, taksimde lehimize olarak biraz göz yumuver!" dediler. Abdullah (ra) onlara şu cevabı verdi: "Ey yahudiler toplumu! Sizler, bana Allah Teala`nın en menfur mahluklarısınız. Bu, beni size karşı zulme sevketmeyecektir. Bana teklif ettiğiniz rüşvete gelince, o haramdır ve biz bu haramı yemeyiz." Yahudiler: "Arz ve semavatı ayakta tutan işte bu (dürüstlük) dur" dediler.
HadisNo : 2029

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder