24 Eylül 2009 Perşembe

Livata Ve Hayvana Temasın Haddi Hakkında Hadisler

Livata Ve Hayvana Temasın Haddi Hakkında Hadisler

Ravi : İbnu Abbas
Hadis : Resulullah (sav) buyurdu ki: "Kimin Lüt kavminin sapık işini yaptığını görürseniz, faili de mefulü de öldürün." (Tirmizi, Ebu Hüreyre`nin de böyle bir rivayette bulunduğunu belirtir. Ebu Davud`da İbnu Abbas (ra)`tan yapılan bir rivayette: "Livata yaparken yakalanan bekar (yani muhsan olmayan kişi) de recmedilir" denmiştir)
HadisNo : 1614



Ravi : İbnu Abbas
Hadis : Hz. Ali, livata yapan çifti yaktırmıştır. Hz. Ebu Bekir (ra) üzerlerine bir duvarı yıktırmıştır. (Rezin ilavesidir)
HadisNo : 1615



Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Lut kavminin iğrenç fiilini işleyen kimse mel`un dur." [Rezin ilavesidir. (Münzir`de kaydedilen uzunca bir hadisin parçasıdır).]
HadisNo : 1616



Ravi : Cabir
Hadis : Resulullah (sav): "Ümmetim için en ziyade korktuğum şey Lut kavminin amelidir" buyurdular."
HadisNo : 1617



Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav): "Kadına dübüründen temas eden mel`undur" buyurdular."
HadisNo : 1618



Ravi : İbnu Abbas
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allahu Teala hazretleri, erkeğe temas eden veya kadınlara arka uzvundan temas eden erkeğe (kıyamet günü rahmet nazarıyla) bakmaz."
HadisNo : 1619


Ravi : İbnu Abbas
Hadis : Resulullah (sav): "Kim bir hayvana temas öderse onu öldürün, hayvanı da beraber öldürün" buyurdu. İbnu Abbas`a: "Hayvanın günahı ne (o niçin öldürülsün?)" diye soruldu. Şu cevabı verdi: "(Bu hususta Resulullah`tan bir şey işitmedim). Tahminimce eti yenmesin veya ondan istifade edilmesin diyedir. Zira ona, bu muamele yapılmıştır." (Ebu Davud ve Tirmizi`de şu rivayet de gelmiştir: "Hayvana temas edene bir hadd takdir edilmemiştir.")
HadisNo : 1620

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder