24 Eylül 2009 Perşembe

Kız İsteme; Nikah Duasi Ve Nazar Hakkında Hadisler

Kız İsteme; Nikah Duasi Ve Nazar Hakkında Hadisler
Ravi : İbnu Ömer
Hadis : Resulullah (sav), kişiyi, kardeşi bir kızı isteme sırasında o kıza talip olmaktan nehyetti, "Ne zaman isteyen vazgeçer veya kendine izin verirse o takdirde talib olabilir" buyurdu.
HadisNo : 5629


Ravi : İbnu Mes`ud
Hadis : Resulullah (sav) bize hacet duasını öğretti. Şöyleydi: "Hamd Allah`a mahsustur. O`ndan yardım dileriz, O`ndan af talep ederiz, nefsimizin şerlerinden, amellerimizin kötülerinden O`na sığınırız. Allah kime hidayet verirse onu saptıracak yoktur. Allah kimi de saptırmışsa, onu da hidayete erdirecek yoktur. Allah`tan başka ilah olmadığına şehadet ederim. Muhammed`in O`nun kulu ve resulü olduğuna da şehadet ederim. Ey iman edenler, adını zikrederek birbirinize talepte bulunduğunuz Allah`tan ve aranızdaki akrabalık bağını koparmaktan korkun! Şurası muhakkak ki Allah üzerinizde murakıbtır" (Nisa 1). "Ey iman edenler! Allah`tan hakkıyla korkun. Sakın ha Müslümanlar olmaktan başka şekilde ölmeyin" (Al-i İmran 102). "Ey iman edenler Allah` tan korkun ve sağlam bir söz söyleyin. Ta ki Allah sizin işlerinizi salaha çıkarsın ve günahlarınızı da affetsin. Kim Allah ve Resulü`ne itaat ederse büyük bir kurtuluşa ermiş olur." (Ahzab, 70-71).
HadisNo : 5630


Ravi : Ebu Hureyre
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "İçerisinde teşehhüd bulunmayan bir dua, kesilmiş el gibidir."
HadisNo : 5631

Ravi :
Hadis : Beni Suleym`den bir adam anlatmıştır; "Resulullah (sav)`dan Ümame Bintu Abdilmuttalib (ra)`i istedim, onu bana teşehhüd okumadan nikahladı."
HadisNo : 5632

Ravi : Cabir
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Biriniz bir kadının talibi olunca, onun kendini evlenmeye davet eden yerini görmeye muktedirse, onu hemen yapsın."
HadisNo : 5633

Ravi : Ebu Hureyre
Hadis : Adamın biri ensardan bir kadınla evlenmişti. Resulullah (sav): "Kadına baktın mı?" diye sordu. Adam: "Hayır" deyince: "Git, kadına bak. Çünkü ensarın gözlerinde bir şey vardır!" buyurdular.
HadisNo : 5634

Ravi : Mugire
Hadis : Anlattığına göre, o bir kadın istemiştir. Resulullah (sav) kendisine: "Ona bak! Zira bakman, aranızdaki uyum için daha muvafıktır!" buyurdular."
HadisNo : 5635

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder