20 Eylül 2009 Pazar

Kurban Kesmenin Yeri Ve Zamanı Hakkında Hadisler

Kurban Kesmenin Yeri Ve Zamanı Hakkında Hadisler

Ravi : Enes
Hadis : Resulullah (sav): "Namazdan önce kurban kesmiş olan (bilsin ki, kestiği kurban değildir, ailesine et takdim etmiştir), yeniden kessin!" buyurdu.
HadisNo : 1496



Ravi : Bera
Hadis : Ebu Bürde İbnu Niyar (ra) namazdan önce kurbanını kesmişti. Resulullah (sav) ona: "Kurbanını yenile!" dedi. Ebu Bürde: "Ey Allah`ın Resulü, benim sadece bir oğlağım var. Ancak nazarımda yıllanmış olandan daha kıymetlidir!" deyince: "Öbürünün yerine bunu kurban et. Ancak oğlak senden sonra, kimseye kurban için yeterli olmayacak!" dedi."
HadisNo : 1497



Ravi :
Hadis : İmam Malik`e ulaştığına göre, Resulullah (sav), Mina`da şöyle demiştir: "İşte kurban kesilen yer. Mina`nın her tarafı kesim yeridir." Umre sırasında da şöyle buyurmuştur: "Burası kurban kesme yeridir." "Burası" sözü ile Merve`yi kastedmiştir. Mekke`nin bütün geçit ve yolları kurban kesme yeridir."
HadisNo : 1498



Ravi : Nafi`
Hadis : Kim bir bedene kesmeye nezrederse, artık devesine alamet olarak iki nalın takar, (hörgücünü kanatarak) nişan vurur, sonra da onu Beytullah`ın yanında veya Mina`da yevm-i nahrde (bayramın birinci günü) keser. Kurban için bir başka kesim yeri yoktur. Kim de deve veya sığırdan cezur adamış ise onu dilediği yerde keser.
HadisNo : 1499



Ravi : Nafi`
Hadis : İbnu Ömer (ra) şu açıklamayı yapmıştır: "Kurban günleri, yevm-i nahr`den sonra iki gündür." İmam Malik der ki: "Bana, bunun aynısı Ali İbnu Ebi Talib (ra)`den de ulaştı."
HadisNo : 1500

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder