20 Eylül 2009 Pazar

Koku Ve Yağ Hakkında Hadisler

Koku Ve Yağ Hakkında Hadisler


Ravi : Enes
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bana, (dünyanızdan) koku ve kadın sevdirildi. Gözümün nuru ise namazda kılındı."
HadisNo : 2137



Ravi : İbnu`l-Müseyyeb
Hadis : Allah Teala Hazretleri münezzehtir, (halde ve sözde) nezih olanı sever; naziftir, nezafeti sever; kerimdir, keremi sever; cömerttir, cömertliği sever. Öyle ise avlularınızı temizleyin ve yahudilere benzemeyin." (Bu hadisi bazı raviler, Amir İbnu Sa`d`ın babası tarikiyle Hz. Peygamber`e ulaştırıp merfu olarak rivayet etmişlerdir)
HadisNo : 2138



Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kime tib ikram edilirse onu reddetmesin. Çünkü, o güzel koku verir ve taşıması da kolaydır."
HadisNo : 2139



Ravi : Ebu Osman en Nehdi
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden birine reyhan sunulduğu takdirde onu reddetmesin, zira o cennetten çıkmadır."
HadisNo : 2140



Ravi : İbnu Ömer
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Üç şey reddedilmez: Minder, yağ ve koku."
HadisNo : 2141



Ravi : Nafi`
Hadis : İbnu Ömer (ra) buhur yaktığı zaman saf öd ve kafurla karışık öd kullanır ve şunu söylerdi: "Resulullah (sav) da böyle yapardı."
HadisNo : 2142



Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Erkeğin tib`i (sürünme maddesi) koku neşreder, rengi olmaz. Kadının tib`i ise rengi olur, kokusu olmaz."
HadisNo : 2143



Ravi : Aişe
Hadis : Resulullah (sav) misk ve anber gibi, renksiz koku maddeleri sürünürdü ve derdi ki: "Sürünme maddelerinin en iyisi misktir."
HadisNo : 2144


Ravi : Ebu Musa
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Her göz zanidir. Şurası muhakkak ki, kadın koku sürünür, sonra da (erkek) cemaate uğrarsa o da zaniyedir."
HadisNo : 2145



Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kendisine buhur değen kadın sakın bizimle yatsı namasına katılmasın."
HadisNo : 2146

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder