11 Eylül 2009 Cuma

Hamam Hakkında Hadisler

Hamam Hakkında Hadisler
Ravi : Aişe
Hadis : Resulullah aleyhissalatu vesselam kadınları da erkekleri de hamama girmekten nehyetmişti. Sonradan, izarlarına sarınmış olarak erkeklerin girmesine izin verdi."
HadisNo : 3818


Ravi : Aişe
Hadis : Bir başka rivayette şöyle denmiştir: "Hz. Aişe radıyallahu anha`nın yanına, Şamlı kadınlardan bir grup girmişti. Hz. Aişe: "Sizler herhalde, hanımları hamamlara giren bölgedensiniz!" dedi. Kadınlar: "Evet!" diye cevap verdiler. Hz. Aişe: "Ama ben Resulullah (sav)`ın: "Elbisesini evinden hariç bir yerde çıkaran her kadın, mutlaka Allah`la kendi arasındaki perdeyi yırtmış olur" dediğini işittim" buyurdu.
HadisNo : 3819

Ravi : Abdullah İbnu Amr İbnu`l-As
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Size Acem diyarının fethi müyesser olacak. Oralarda hammam denen evlere rastlayacaksınız. Sakın ola erkekler onlara izarsız girmesinler. Nifas veya hastalık hali dışında kadınların oralara girmesine izin vermeyin."
HadisNo : 3820

Ravi : Cabir
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah ve ahiret gününe inanan kimse izarsız hammama girmesin. Kim Allah`a ve ahirete inanıyorsa, bir özrü olmadan hanımım hammama sokmasın. Kim Allah`a ahirete, inanıyorsa üzerinde içki bulunan sofraya oturmasın."
HadisNo : 3821
kaynak:Kütübü Sitte

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder