11 Eylül 2009 Cuma

Halk Ve Taksir Hakkında Hadisler

Halk Ve Taksir Hakkında Hadisler

Ravi : Enes
Hadis : Resulullah (sav) cemretu`l-Akabe`ye geldi, taşlarını attı, sonra Mina`daki menziline (konakladığı yere) geldi ve kurbanını kesti. Sonra berbere: "Al!" dedi ve sağ yanını işaret etti. Sonra sol tarafını işaret etti, sonra (kesilen saçları) halka vermeye başladı. (Bir rivayette şöyle denir: "Sağ yandan kesileni sağındakilere, sol yandan kesileni de Ümmü Süleym`e verdi." Bir rivayette de şöyle denmiştir: "Sol taraftan kesilenleri Ebu Talha`ya verdi ve ona: "Bunu halka dağıt" diye emretti.")
HadisNo : 1455

Ravi : Ali
Hadis : Resulullah (sav) kadının saçını traş etmesini yasakladı. [Rezin`in ilavesinde: "...Haccda da, umrede de" ziyadesi vardır. Bu ziyadeden sonra (Rezin ilaveten şunu) der: "Onlara sadece teksir (kısaltma) gereklidir."]
HadisNo : 1457

Ravi : İbnu Ömer
Hadis : Resulullah (sav): "Ey Allahım, traş olanlara rahmet et" diye dua etmişti. Yanındakiler: "Kısaltanlara da ey Allah`ın Resulü!" dediler. Resulullah (sav) efendimiz: "Ey Allahım traş olanlara rahmet et!" diye duasını tekrar etti. Yanındakiler tekrar: "Kısaltanlara da Ey Allah`ın Resulü!" dediler, bu sefer: "Kısaltanlara da!" buyurdu."
HadisNo : 1458

Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav): "Ey Allahım, traş olanlara mağfiret et!" demişti, yanındakiler: "Ey Allah`ın Resulü! Kısaltanlar için de (dua ediver!)" dediler. Resulullah (sav) yine: "Ey Allahım, traş olanlara mağfiret et!" buyurdu. Yanındakiler: "Ey Allah`ın Resulü! Kısaltanlar için de (dua ediver!)" dediler. Resulullah (sav): "Ey Allahım, traş olanlara mağfiret et!" dedi.Yanındakiler: "Ey Allah`ın Resulü! Kısaltanlara da (dua ediver)" dediler. Resulullah (sav) (bu üçüncü talebte): "Kısaltanlara da!" dedi.
HadisNo : 1459


Ravi : Ümmü`l Hüsayn
Hadis : Veda haccında Resulullah (sav)`ın, traş olanlara üç kere, kısaltanlara bir kere dua ettiğini işittim.
HadisNo : 1460

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder