2 Eylül 2009 Çarşamba

Cuma Günü hakkında Hadisler

Cuma Günü hakkında Hadisler

Ravi : Evs İbnu Evs
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Cum`a, en hayırlı günlerinizden biridir. Hz. Adem aleyhisselam(ıntoprağı) o gün yaratıldı, o gün kabzedildi. (Kıyamette Sur`a) o gün üflenecek, sayha da o günde olacak. Öyleyse o gün bana salavatı çok okuyun. Zira salavatlarınız bana arzedilir." Orada bulunanlar: "Salavatlarımız size nasıl arzedilir? Siz çürümüş olacaksınız!" dediler. Aleyhissalatu vesselam: "Allah Teala Hazretleri, Arz`a peygamberlerin cesetlerini yemeyi haram kıldı" buyurdular.
HadisNo : 4568

Ravi : İbnu Ömer
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Cum`a gecesi veya cum`a günü vefat eden hiçbir müslüman yoktur ki, Allah onu kabir fitnesinden korumamış olsun."
HadisNo : 4569

Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav) cum`a gününden bahis açıp dedi ki: "Onda bir saat vardır; müslüman bir kul namaz kılar olduğu halde, o saate erse, Allah`tan her ne istemişse onu Allah kendisine mutlaka verir." Bunu söylerken [Resulullah] eliyle o vaktin azlığını işaretliyordu.
HadisNo : 4570


Ravi : Ebu Bürde
Hadis : Ebu Bürde, babası Ebu Musa el`Eş`ari (ra)` den naklediyor: "Resulullah (sav): "Cum`adaki icabet saati imamın minbere oturduğu anla, namazdan çıkması anına kadar geçen vakittir" dediğini işittim."
HadisNo : 4571


Ravi : Enes
Hadis : Cuma günü, (duaların kabul edileceği) ümit edilen saati, ikindi namazından sonra güneşin ufuktan kaybolması anına kadar arayın.
HadisNo : 4572

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder